Bij Agri Information Partners werken we elke dag aan het verbeteren van jouw data management. De ene collega is voor de klant wat meer zichtbaar dan de andere minder zichtbare collega, die vaker achter de schermen zijn of haar bijdrage levert. Wie zijn deze mensen achter onze producten en diensten en wat is hun verhaal? Vandaag spreken we met twee collega’s, Desirée en Jelle. Wat zijn hun dagelijkse bezigheden, wat motiveert hen en wat maakt het werken bij Agri Information Partners zo bijzonder?
Allereerst, kunnen jullie jezelf even voorstellen aan onze lezers?
Jelle: “Hoi. Ik ben Jelle Jacobsen en ik ben 23 jaar oud. Op de HAN in Arnhem heb ik Software Development gestudeerd en succesvol afgerond. Naast mijn werk als programmeur houd ik me graag bezig met nachtvlinders en natuur in het algemeen. Dat zijn zaken die best ver van mijn werk afliggen. Wel doe ik naast mijn werk in de avonduurtjes ook graag nog wat hobby projectjes die wél met programmeren en computers te maken hebben. Zo bouw ik websites en vind ik het altijd interessant om nieuwe dingen te leren.”

Desirée: “Hallo, mijn naam is Desirée Groeneveld en ik ben 26 jaar oud. Mijn achtergrond is een beetje anders. Ik heb Agrotechnologie gestudeerd aan de Wageningen Universiteit. Mijn hobby’s zijn: lezen, wandelen en vogeltjes kijken. Lekker buiten zijn vind ik belangrijk naast mijn werk. Zeker in het weekend onderneem ik veel dingen die los staan van de computer. Overdag zit ik genoeg achter mijn computer. In de avonden en de weekenden probeer ik dan ook bewust de schermen te mijden.”
Wat doe je precies bij Agri Information Partners en hoelang doe je dit al?
Desirée: “Ik ben Software engineer op een maatwerk traject. Al vele jaren ondersteunen wij MPS in hun software behoeftes. Voor MPS bouwen we onder meer aan een online registratie systeem voor kwekers en een bijbehorende auditorentool om deze registraties te kunnen auditen en de audits te kunnen beheren. Met twee software engineers bouwen we alle wensen die er voor deze producten bestaan. Van front-end to back-end to database.”
Jelle: “Ook ik ben Software engineer, maar dan binnen het E-Brida en Mercado product team. Het product team binnen ons bedrijf houdt zich bezig met onze eigen applicaties: onze veredelingstool E-Brida en onze product management tool Mercado. Ik werk de laatste maanden voornamelijk alleen aan E-Brida en daarvoor heb ik ook wel afwisselend aan de app en aan Mercado gewerkt. Binnen E-Brida richt ik mij met name op het front-end werk. In mijn werk merk ik dat ik het front-end werk echt leuker vind. Je ziet gelijk resultaat van wat je doet en ik vind het belangrijk dat onze producten gebruiksvriendelijk zijn en smooth werken.
Echt in dienst gekomen ben ik tegelijk met Desirée. Begin 2018 heb ik een half jaar stage gelopen binnen het bedrijf wat mij goed bevallen is. Ik heb het jaar daarna mijn school afgerond en heb mijn afstudeeropdracht bij een ander bedrijf gedaan. Daarna ben ik gelijk bij Agri Information Partners in dienst gekomen.”
Kan je wat meer vertellen over je huidige werkzaamheden?
Desirée: “Jazeker! [Desirée opent het online project board] Afgelopen weken ben ik bezig geweest om de registratietool te upgraden van .NET CORE 2.1 naar .NET CORE 3.1. Bij dergelijke upgrades komen allerlei aanpassingen in de applicatie naar boven. Ook zijn we verder gegaan met de auditorentool. In deze tool zijn er verschillende statussen in het proces. Deze statussen moesten doorwerken in de applicatie met checks op bepaalde plekken in de applicatie of zaken wel of niet mogen. Bijvoorbeeld het aanpassen van data als een bepaalde status verstreken is.”
Jelle: “Jawel, hoeveel detail wil je hebben? 😉 Op dit moment ben ik bezig om het Pedigree Book in E-Brida van de windows applicatie om te bouwen naar de web applicatie. Dat is een lang traject waar alle functionaliteiten één voor één terug moeten komen in de (vernieuwde) web applicatie. Een recent klusje was bijvoorbeeld het bouwen van functionaliteiten om Pedigree foto’s te uploaden en verwijderen in de web applicatie.
Wat spreekt jou aan in het team waarin je werkt?
Jelle: “Binnen ons product team is het heel gemakkelijk schakelen. Je kan iedereen gemakkelijk benaderen en om hulp vragen, ongeacht het product.
Wel merk je door de groei van het team dat men wat meer specialiseert in één van beide producten. Voorheen was er meer uitwisseling qua werkzaamheden. We groeien snel en dat is mooi, maar dat brengt uiteraard ook leuke uitdagingen met zich mee. Zelf vind ik vind de focus op één product wel fijn, omdat je je dan kan specialiseren binnen het product en de technieken die daarvoor gebruikt worden.”
Desirée: “Ons team bestaat uit drie mensen. We doen het werk samen met een andere Software engineer en een business consultant. Wel zit er ook nog een team aan de kant van de klant: Marcel, Ronald en Tim. Dus wel echt een team van zes mensen. Voor ons project hebben we daily calls en wekelijks een project overleg. Wat ik juist zo leuk vind aan dit team is dat we samen best veel lol hebben. Er is een leuke informele sfeer onderling.
Naast dit team spreek ik, mede door corona wel weinig collega’s. De huidige omstandigheden maken het wel lastig om anderen te spreken. Je wereld wordt wel wat klein. Dat vind ik wel jammer.”

Wat vind je interessant aan onze business/klanten?
Desirée: “Haha, dat is de dezelfde reden als waarvoor ik voor Agrotechnologie heb gekozen. Wij bevinden ons op het snijvlak tussen landbouw, natuur en techniek. Uiteindelijk draait het bij mij om waarde toevoegen bij de kwekers. Ik vind het leuk om te zien vanuit de studie dat we de landbouw kunnen helpen. Uiteraard zit de veredeling wel een stapje verder af van de primaire sector, maar je bent wel volop bezig met de sector. Dat is echt een reden dat ik voor Agri Information Partners heb gekozen.”
Jelle: “Toen ik bij AIP kwam had ik wat minder kennis van de sector. Het bedrijf sprak mij erg aan en het team past goed. Het is leuk om te zien dat ik met mijn kennis en vaardigheden op gebied van software, goed kan bijdragen aan de uitdagingen in onze sector.”
In hoeverre sluit je studie aan op je huidige werkzaamheden?
Jelle: “Op de opleiding heb ik een ontzettend sterke basis gekregen. Van heel veel onderdelen en onderwerpen krijg je iets mee of doe je ervaring op. Ik heb bijvoorbeeld een minor gevolgd in front-end development. Daarnaast hebben we ook les gehad in het back-end stuk, met design onderwerpen erbij. Van alle vlakken heb je wel wat kennis en dat combineert juist heel erg mooi tijdens het werk. ICT is verder een wereld waarin je uiteraard altijd nieuwe technieken zal blijven bijleren, want dat ontwikkelt constant verder.”
Desirée: “In de opleiding heb ik weinig software ontwikkeling gehad, maar als je de basis maar hebt is het redelijk makkelijk om er in te raken en heel snel bij te leren. En die basis hebben we met de opleiding wel gehad met een aantal software gerelateerde vakken waar we bijvoorbeeld leerden werken met Python en MATlab. Bij Agri Information Partners staat men erg open om je dingen te leren tijdens het werken. Ook wordt je de tijd gegund om dit te leren en je eigen te maken. Daarnaast hecht men ook veel waarde aan kennis over de sector en bijbehorende processen. Zo organiseert Agri Information Partners elk jaar wel weer een veredeling cursus ter ondersteuning van de (nieuwe) medewerkers. In mijn minor heb ik al een klein beetje veredeling gehad wat hielp bij het oppakken van de veredelings kennis.”
Zou je Agri Information Partners aanbevelen als werkgever?
Jelle: “Ik zou ons bedrijf zeker aanbevelen! Het is een heel flexibel bedrijf als het bijvoorbeeld gaat om werktijden. Er zijn weinig strakke regels en als werknemer word je erg vrij gelaten. Agri Information Partners is niet een heel groot bedrijf wat ik zelf heel prettig vind. Als je bij een klein bedrijf wilt werken zou ik Agri Information Partners zeker aanbevelen.”
Desirée: Ik ben het erg met Jelle eens. Het is een klein bedrijf, er zijn korte lijntjes. Ook wordt waardering erg getoond in kleine dingetjes als een bloemetje bij de verhuizing, maar ook persoonlijke waardering voor je werk en je inzet. Zo krijgen we bijvoorbeeld hulp bij het inrichten van de thuiswerkplek. Daarnaast is de communicatie heel gemakkelijk: je kan gemakkelijk iemand vragen als je hulp nodig hebt.”